Bijvoet en rozemarijn voetolie

|

Bijvoet & rozemarijn voetolie

Deze mix verzorgt jouw vermoeide voeten en is ontzettend eenvoudig te maken. 

Twee ingrediënten heb je misschien zelfs al wel in je keukenkastje staan. 

  • Appelazijn, heeft een antibacteriële werking. Daarnaast bevat appelazijn Alfahydroxyzuren, beter bekend als AHA’s of fruitzuren. Deze zuren verwijderen dode en bevorderen de vorming van nieuwe huidcellen. Daarnaast brengt appelazijn de pH-waarde van je huidbarrière weer in balans. Je huid gaat weer zacht en en soepel aanvoelen. Daarnaast is een gezonde  huidbarrière beter in staat om bacteriën te weren.
  • Plantaardige verzorgende olie, ik koos hier voor olijfolie maar amandelolie is bijvoorbeeld ook heel geschikt. De appelazijn wil je, bij gebruik op de huid verdunnen. We pakken meteen de verzorgende werking van de olie mee. 
  • Kruiden, Bijvoet en rozemarijn 

-Bijvoet heet niet voor niets BijVOET. Deze plant heeft een heilzame werking bij vermoeide voeten. Iets wat al bekend was bij de Romeinen die de bijvoet in hun sandalen zouden hebben gelegd tijdens lange tochten. Geen gek idee wanneer je je bedenkt dat Bijvoet veel looistoffen bevat en hierdoor dus blaarvorming voorkomt. Diezelfde looistoffen hebben ook een zweet remmende werking, fijne bijkomstigheid wanneer het gaat om voeten 😉 en hebben een antibacteriële werking.

-Rozemarijn stimuleert de doorbloeding van je huid en werkt ook antibacterieel.

Vul je pot voor de helft, met de inmiddels goed gedroogde kruiden.

Je kruiden moeten zoveel mogelijk aan vocht kwijt zijn om schimmelvorming te voorkomen.

Vul je pot daarna met de appelazijn. Zorg dat je kruiden goed, zeker een centimeter onder staan.

Mocht je een metalen deksel hebben, doe hier dan even iets tussen of dek je pot af met een bijenwasdoek. Het metaal gaat namelijk reageren met de azijn. Zet de pot een paar weken tot een maand opzij, af en toe schudden en blijven zorgen dat je kruiden goed onder blijven staan. 

Na goed in de azijn getrokken, kun je de kruiden zeven en afgieten in een glazen fles. Vul je fles aan met een plantaardige olie. Zorg dat je ongeveer net zoveel olie als azijn gebruikt. 

Smeer je voeten in met dit mengsel na het douchen of baden, doe een paar katoenen sokken aan en laat s’nachts lekker intrekken.