Bloemenzout

|

Bloemenzout

Heb je misschien wat eetbare bloemen kunnen drogen deze zomer uit de (moes)tuin. Dan is het maken van een bloemenzout een heel leuke manier om deze te verwerken en zo te kunnen bewaren.

Door bloemen te mengen met zout, krijg je een heel mooi kleurrijk zout waar je niet alleen gerechten mee op smaak kunt brengen maar ook van alles en nog wat mee kunt opleuken zoals gevulde eitjes of een buffelmozarella.

wat heb je nodig:

  • 4 kopjes gedroogde eetbare bloemen.

Geschikt om te gebruiken zijn: gedroogde lavendelbloesem, rozenblaadjes, goudsbloemen, malva of korenbloemblaadjes. Je kunt al deze soorten eetbare bloemen ook heel goed mengen, hoe meer kleur hoe beter. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de smaken van deze soorten niet goed met elkaar gaan. Deze bloemen zijn namelijk heel subtiel qua smaak en goed te combineren.

  • 2 kopjes grof zeezout
  • een oud jam of weckpotje dat luchtdicht afgesloten kan worden
  • Mengkom waar je je zout met bloemenmengsel in kunt mixen
  • lepel
  • Vijzel of keukenmachine

Hoe maak je het:

Meng de gedroogde bloemblaadjes en het zout in een vijzel of de keukenmachine tot een fijn zout. Het lijken erg veel bloemen te zijn tov het zout. Maar wanneer je dit gaat vermalen zul je zien dat het prachtig gaat mengen. Je hebt nu een heerlijk zout met prachtige kleuren. Doe het zout in een luchtdichte pot.

Voila! Je bloemenzout is klaar. Zo eenvoudig te maken maar toch net iets feestelijker.

In een leuke pot met een gezellig label is dit ook nog eens een orgineel en leuk cadeau.

Wil je meer met eetbare bloemen doen? Kijk dan ook eens in de shop onder het kopje workshops. Er staat een heel leuke eetbare bloemen workshop/starterspakket tussen die je gewoon op je gemak thuis kunt doen.