Dat brandnetel boordevol voedingsstoffen zit, dat wist je vast al. Maar dat Brandnetel daardoor ook zeker cosmétisch een toegevoegde waarde heeft, is misschien wel nieuw voor je.

Met dit makkelijke brandnetel recept blijft jouw huid stralen.

Brandnetel is veel en makkelijk te vinden in Nederland, eigenlijk overal wel, op niet gecultiveerde grond.

Niemand zal er dus heel rouwig om zijn wanneer jij een paar brandnetels plukt voor eigen gebruik. Je treft ze bijvoorbeeld in een gemeentepark, een verlaten plantenbak of misschien zelfs wel in je eigen tuin of die van de buren ( wel even vragen of je mag plukken natuurlijk ;)).

Brandnetel heeft met een sterk anti-oxidante werking, en daarmee een gunstig effect in de strijd tegen huidveroudering.

Ze houden je huid fris en stralend.

Verstevigen en verminderen fijne lijntjes en rimpeltjes.

Quercitine is ook een anti-oxidant ( zou zelfs een van de krachtigste anti-oxidanten uit de Flavonoïden groep zijn ) die de werking van vitamine C zou ondersteunen dankzij een betere opname in het lichaam en een vertraging van de afvoer uit het lichaam.

Daarnaast bestrijd quercitine vrije radicalen die onze cellen beschadigen en werkt ook zo veroudering tegen.

Een heel simpel preparaat van brandnetel tegen rimpels:

Dit preparaat is op waterbasis en dus niet lang houdbaar. Het is handig om kleine badges te maken, bijvoorbeeld terwijl je een kop brandnetel thee voor jezelf zet. Wat je over hebt is slechts een paar dagen houdbaar in de koelkast.

In de wintermaanden kun je dit ook zeker doen met gedroogde brandnetel, halveer dan je dosis en neem 125 gram gedroogd brandnetelblad op 250 ml water.

Nog even dit: Een middel dat jouw rimpels als sneeuw voor de zon doen verdwijnen bestaat…niet. Helaas. Wel zijn er ondersteunende middelen en een gezonde levensstijl die je huid gevoed, gehydrateerd en stralend houden. Wat je wel kunt doen dus is vooral préventief werk tegen rimpels en vroegtijdige huidveroudering, met bijvoorbeeld dit recept, gezonde voeding en het dagelijks goed reinigen en hydrateren van je huid.

Trouwens, een stralende en verzorgde huid is altijd mooi, met of zonder rimpels 🙂

*Vitamine A is niet wateroplosbaar dus voor dit recept dan weer niet zo relevant. Deze is wel op te lossen in vet.

Vitamine C is wel wateroplosbaar, hou er wel rekening mee dat wanneer je je plantdelen verhit, de vitamine C vanaf 60C word afgebroken en het effect ervan hierdoor verminderd.