DIY Homemade badbruis maken

|

DIY Homemade badbruis maken

Een fijne verwennerij voor jezelf maar doet het ook zeker leuk als cadeau.  Geef in bijvoorbeeld een leuke glazen pot. Een oude jampot werkt hier prima! Kan worden gebruikt in bad of in een voetenbadje.

De bruisjes op de foto ( de kleinere variant op de badbruisbal) zijn versierd met een mix van gedroogde bloemen, extra vrolijk! Je kunt ook veel andere gedroogde bloemen of kruiden inzetten zoals: rozemarijn, munt, rozenblaadjes of lavendel.

Hoe pak je dit aan


Je hebt het volgende nodig:
2 koppen natriumbicarbonaat ( ook wel bakingsoda genoemd, niet te verwarren met bakpoeder ) vaak gewoon te koop in de supermarkt.
1 kop citroenzuur
( verkrijgbaar op online kruidenhandels, reformzaken of in de toko ).
1 kopje maiszetmeel of maïzena.
Dit ingrediënt zie je vaak terugkomen in verschillende recepten voor badbruis maar eerlijk gezegd, vind het zelf niet fijn werken, dus sla ik dit ingrediënt vaak over.
Het zorgt wel voor een zachte huid dus ik zou zeggen, probeer het uit en kijk wat voor jou werkt 😉

1 tl plantaardige olie Voor mij werkt amandelolie heel fijn ( geschikt voor vrijwel ieder huidtype) maar dit kan ook prima met bijvoorbeeld  rozenolie, olijfolie of zonnebloemolie. Hou er wel rekening mee dat sommige oliën wat sterker ruiken dan anderen, dit vindt je misschien minder wenselijk. Zonnebloemolie is zo heel neutraal qua geur en olijfolie weer veel minder.

Natuurlijke of voedingskleurstoffen ( denk bij roze-rood aan bietenpoeder, geel aan kurkuma, groen aan spirulina, koffiekleur aan cacao of kaneel) let wel op dat sommige natuurlijke kleurstoffen vlekken in je badrand achter kunnen laten. Gebruik dus niet teveel of geef de voorkeur aan voedingskleurstoffen, deze vlekken niet.

Optioneel: Wat druppels pure, biologische etherische olie ( echt maar een paar druppels is ruim voldoende!)
Neem een verstuiver bij de hand met wat water of een beetje bloemenwater zoals, rozen, lavendel of toverhazelaarwater.
Wanneer je meer van de subtiele geuren bent, kun je door bloemenwater toe te voegen, de etherische olie best achterwegen laten, zeker als je aromatische kruiden of bloemen aan je mengsel gaat toevoegen).

Qua materialen zet je klaar: Een rvs kom, een vork en lepel, een verstuiver met gedemineraliseerd water, silicone vormpje.

Volg nu deze stappen:

Meng de ingrediënten (bakingsoda, citroenzuur, maizena en de olie ) in een kom.

Om goed te mengen, werkt een vork vaak heel fijn, omdat je zo de klontjes goed uit je mengsel kunt drukken.

Het moet een zanderig mengsel worden, dat wanneer je het aandrukt samen klontert en een bonk blijft. Je kunt eventueel al wat bloemblaadjes mee mengen ( lavendel, roos, goudsbloem, korenbloem).

Verstuif nu een heel klein beetje water over het mengsel ( niet teveel want dan gaat je citroenzuur reageren met het water en je mengsel bruisen).

kneed meteen goed door. Wanneer je mengsel goed aan elkaar blijft plakken, kun je de vormpjes gaan vullen.

Vul de silicone vormpjes met wat bloemen. Doe hier een laag van je mengsel overheen en druk deze heel stevig aan met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel.
Laat de bruisjes nu minimaal 24 uur drogen.
Dit kan in de vriezer maar mijn ervaring is dat het beter werkt als het buiten de vriezer droogt.

Veel plezier 😉