Een kruidenkaars is te maken met kruiden van ieder seizoen en aan te passen aan je behoefte voor dat moment :-). Doe een laag water met de kruiden (Deze kneus je ervoor al iets ) in een grote bak, vaas of weckpot. 

Plaats daarin weer een kaarsje in een apart houdertje of glaasje. 

Een weck of jampotje op een theelichtje werkt ook prima.

Het water met de kruiden warmt op en er komt een heerlijke geur vrij. 

Om de geur iets sterker te maken, kun je er altijd nog een paar ( niet teveel, 2 of 3! )  druppeltjes etherische olie bij doen. Wees zorgvuldig in het gebruik van etherische olie! Gebruik alleen pure, natuurzuivere, biologische olie.

(Twijfel je? vraag dan aan een aromatherapeut of iemand met kennis van aromtherapie welk merk betrouwbaar is ;-)) 

Zomers is het heerlijk om te maken met frisse kruiden zoals: citroenmelisse, verbena, munt en Rozemarijn met wat schijfjes citroen. 

Zet deze buiten op de tuintafel tegen de muggen;-)

S’winters maak je dit met kaneelstokjes, kruidnagel, jeneverbessen en sinaasappel voor een warme en sfeervolle winterse geur.  

Hier koos ik voor wat ik kon vinden in de tuin en maakte een mix van rozenblaadjes, melisse, verbena en lavendel. Ik voeg hier ook nog wat schijfjes citroen aan toe. 

Er zijn veel lekkere mixen van kruiden ( in combi met fruit ) te maken:

Deze kaars is niet alleen heerlijk voor thuis maar ook erg leuk om te geven. De volgende keer dat je vrienden bezoekt, hergebruik dan een leuk jampotje en doe hier een paar takjes aronatische kruiden in . Doe er een waxinelichtje bij en geef deze diy kruiden kaars ( waar alleen nog wat water bij moet) met een leuk labeltje eraan. 

Succes gegarandeerd! Want zelfgemaakte cadeautjes zijn hartstikke leuk om te krijgen. 

Veel plezier 🙂