Mindful with green

|

Zen worden dankzij wildplukken? Zeker!

Dit is waarom wildplukken mindful & gezond is voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid.

🌿 In de natuur, krijg je weinig prikkels. Dit creëert rust en ruimte in je hoofd. Die rust is hard nodig om in balans te blijven.

🌿Je bent lekker aan het bewegen, op een rustig tempo. Ontspannen bewegen in de frisse lucht is goed voor je lijf EN je brein.                                     

🌿 De kleur groen doet iets voor mensen. Het is wetenschappelijk bewezen dat groen rustgevend werkt.

Een goede wandeling in het groen zou niet alleen je bloeddruk maar ook je cortisolniveau verlagen ( het hormoon dat vrij komt wanneer je ‘aan’ moet….stresss). Dit effect krijg je al in een park of ‘kleinere’ groene omgeving. Je hoeft hiervoor echt niet het oerwoud in. Sterker nog, het is aangetoond dat zelfs een paar planten of een foto met natuur al rustgevend weekt op ons brein.

🌿Wanneer je op zoek bent naar eetbare wilde planten, gaat je focus naar je omgeving. Je bent echt in het hier en nu. Je leest het landschap om te kijken wat je tegen kunt komen, speurt de grond, struiken en bomen af op zoek naar een soort die je al kent of misschien nog gaat ontdekken. Misschien ruik, voel of proef je onderweg wel iets. Je bent dus als het goed is even helemaal niet bezig met je boodschappenlijstje, je afspraak bij de kapper, die deadline of die meeting van  vorige week.                                                        

Uit je hoofd dus en naar buiten, de natuur in🌿 Is goed voor je!!

Wil je meer weten over wildplukken en ook eens mee op een kruidenwandeling, neem dan even een kijkje in mijn agenda of in het kopje workshops in de shop voor meer informatie en data.