Wildplukken

|

Ik geloof dat door te vertragen en je met de natuur te verbinden, we niet alleen onze eigen balans terug kunnen vinden maar ook weer bewuster en met meer respect met de natuur zullen omgaan.

Wildplukken is een heel goede manier om te vertragen en mindful aanwezig te zijn in de natuur. Je bent op zoek naar eetbare planten, struiken en bomen en dus hopelijk iets minder bezig in je hoofd met ‘dagelijkse’ zaken. Je gaat op in je omgeving. In de natuur zijn minder prikkels, zo kom je tot rust. In ontspannen toestand komt er weer ruimte voor inspiratie en creativiteit. Het is dan ook bekend dat menig genie van deze wereld regelmatig de natuur opzochten om even uit het hoofd te komen en zo uiteindelijk tot nieuwe inzichten. Albert Einstein was zo’n voorbeeld.

Wildplukken en de kennis die je met deze prachtige hobby op doet, zorgen ervoor dat je de natuur heel anders gaat zien, begrijpen en ervaren. Je wandelingen zullen nooit meer hetzelfde zijn. Vanaf het moment dat je je begint te verdiepen in de wereld van eetbare planten gaat de natuur je van alles vertellen onderweg.

Je leert ( wanneer je de juiste bronnen gebruikt ) met respect met je omgeving omgaan. Je gaat begrijpen wat de natuur allemaal te bieden heeft en hoe wonderlijk dat eigenlijk is. Als je dit eenmaal gaat zien, kun je eigenlijk niet anders dan bewuster met haar omgaan.
Door je met de natuur te verbinden kom je weer tot jezelf met alle positieve effecten van dien.