Zelf Luchtverfrisser maken.

|

Luchtverfrissers die je koopt in de supermarkt zijn naast prijzig ook nog eens helemaal niet zo duurzaam en zitten daarnaast vaak bomvol chemische geurstoffen. Dat kan goedkoper, groener en gezonder.

Je kunt ook een luchtverfrisser weer heel makkelijk zelf maken, met maar een paar ingrédiënten.

Nodig:

 –  een glazen flesje

– bamboe saté prikkers

– Gedemineraliseerd water

– Wodka

– Etherische olie naar keuze ( ong. 1 ml).

Vul nu je flesje voor 4/5 met het gedemineraliseerde water en 1/5 deel met wodka

Omdat etherische olie niet mengt met water heb je alcohol nodig om deze op te kunnen lossen. Wodka is geurloos dus in dit recept een goede optie. Daarnaast heeft de alcohol ook een conserverende werking.

De satéprikkers laat je het beste een nachtje weken voordat je deze gaat gebruiken dit, om te zorgen dat de geur beter opgenomen word door het hout.

Voeg nu 1 tot 2 ml ( soit 30 druppels ) etherische olie van je keuze toe. Let er bij het kopen van je etherische olie op dat je een 100% pure en biologische koopt.  Mocht je de geur sterker willen, kun je nog een tiental druppels extra toevoegen.

Wanneer je het dopje op de fles draait en de stokjes vastmaakt aan het flesje met een stukje vlas of jute touw is het ook leuk om cadeau te doen. Voor gebruik zet je de stokjes in de vloeistof en draai je deze af en toe eens om.

Een aantal fijne combinaties zijn:

-10x druppels citroen – 10x druppels eucalyptus – 10x druppels lavendel

-10 x druppels sinaasappel – 10 x druppels citroen – 10 x druppels bergamot